Hvem er vi

         About us

 

NRHA Norway er den norske avdelingen av NRHA - National Reining Horse Association.

 

Vi prøver å informere og bidra til å få denne sporten som vi elsker til å bli mer kjent.NRHA Norway arrangerer flere NRHA godkjente stevner hvert år

 

På siden her vil det ligge fakta informasjon, samt at vi vil prøve å holde en Reining kalender oppdatert.

 

For flere løpende nyheter kan vår Facebook gruppe benyttes

NRHA NORWAY

                             Hva er Reining?


Reining (av engelsk., Reins '= tøyler). I 2002 ble reining den første, blant westernridning disipliner, som ble tatt opp i listen over offisielle FEI disipliner av World Equestrian Association FEI. Opprinnelse ligger i arbeidet med hest på de amerikanske rancher.

I det daglige arbeidet på ranchen, var hesten veldig viktig som arbeidsfølgesvenn. Den måtte være lydig og villig til å hjelpe rytteren med å styre kveget kun med tøylene. De nødvendige brå stopp og raske vendinger i det daglige arbeidet med kveget, er det som utgjør sjarmen i de manøvrer til den moderne reining.


Momentene

I NRHA regelboken finnes 13 forskjellige mønstrer med varierende vanskelighetsgrad. Hvert mønster består av syv til åtte forskjellige momenter. Hvert moment vurderes separat. Rytteren har alltid med 70 poeng når han/hun entrer banen. Øvelsene bedømmes av dommerne fra - ½ poeng til +1 ½, der 0 betyr korrekt utførelse av momentet. Det gis straffepoeng for avvik i mønstret. Summen av alle individuelle vurderinger gir den totale poengsummen. Det kan være fra en til fem dommere på de forskjellige stevner. Poengsum av de dommerne legges i sammen, men hvis det er fem dommere, strykes den høyeste og den laveste poengsum og det er kun de resterende tre som gjelder.

Eksempel (med fem dommere): 71 72 70 69,5 71,5= total 212,5(69,5 og 72 strykes)

NRHA Norway

NRHA European Affiliate

 

Vi er den norske underavdeling av NRHA USA.

Våre primare mål er å promotere reiningsporten og reininghesten i Norge. NRHA Norway arrangerer flere NRHA  godkjente stevner hvert år.

Kontakt oss

 

E-post: post@nrha.no

Telefon: (+47) 47 86 99 44

Bygdavegen  177 - 5499 Åkra - Norway

© Copyright. All Rights Reserved.