Nyheter
 
Reining,the sport of the future.
Vær med oss å støtte den hestesporten
som vokser raskest i verden !
Vær med oss på en spennende reise inn
i fremtiden !
Bli med å støtte norsk reiningsport !
Bli sponsor!
NRHA Norway 2014-Tømmerlenna 122-1929 Auli- NORWAY-Org nr 914 169 909  www.nrha.no © 2016 • Copyright
NRHA Norways Battle of the Reins 2017

NRHA, NRHA.no,
Norgesmesterkap i Reining,
The Body Shop Cup,
Höveler Challange
AQHA Special Event og Allbreeds.
3.700 dollars added,
2 x Morrison Trophy og 4 x Pewter Trophys.
Dommer: Tanja Herrmann
Ringsteward: Marianne Stene
Showmanagement: TLReining Shows Norway

8 out of 10 owners who expressed a preference said their horses preferred Battle of the Reins. Listen to your horse,don't miss it!
Den nye Mega Arena ble innvilget på Ride In 2017  denne helgen i anledning av Tuse Creek Ranch 20 års jubileum . Arenaen er 40 x 90 meter med underlag som er tilpasset reining. Vi er sikkert på at disse nye fasiliteter på Tuse Creek Ranch er en kjærkomme tilbud til reiningsporten i Norden.
Showens store vinneren, må man kunne si, var Pia Andreassen(bilde) som med Hesa Naughty Boy, tok hele fem første plasser. Hun hadde også stevnet høyeste scores 72 da hun vant NRHA Interm. Non Pro. Hesa Naughty Boy er en 11 år gammel vallak, importer fra USA og som eies av Familien Haldammen. Hesten leases av Pia.
Ekvipasjen tok første plass i NRHA Interm. Non Pro, NRHA Novice Horse Level 2, NRHA Open, NRHA Non Pro og NRHA.DK Non Pro.
Alle NRHA Norway medlemmer presterte meget bra ritt i Danmark og vi kan nevne bla Hans Jacob Persson med Spin O Rima som vant NRHA Prime Time Open med scores 71, Per Erik Haugom sin 4 åring Chip Ten Surprize som med Lars Åstrøm i sadelen vant NRHA.DK Green As Grass Horse med scores 71,5 og Bjørg Skybak og Wass El Capitan som tok andre plass i NRHA.DK Any Bit Any Age L1 for å nevne noen av dem.
Alle resultater fra Ride In finne du
HER
08. juli 2017
NRHA European Affiliate Championship er over for våre to medlemmer i NRHA Norway for denne gang. Vi er imponert over ridningen de to har prestert på et så stort stevne. Alle som driver med konkurranseridning vet hvor vanskelig det er å hevde seg i et stort mesterskap hvor nivået er skyhøyt. Å holde nerver i sjakk er en viktig faktor. Med scores som 140,5 for Ellen og JF Spooks Choice, 209,5 og 211 for Tomine og Little BH Peppy BB og 209 for Tomine og Miss Twinckle Be BB, må vi bare si bra jobbet jenter!!
Norway trenger flere youth ryttere som Tomine Østebrød, men også voksne ryttere som Ellen Perroud, hvis norsk reiningsport skal vokse seg stor og sterk. Jeg tror at jeg snakker for ett samlet styre og alle norske reiningfolk når jeg sier at vi er stolte av deres prestasjoner og vi vil gratulerer med vel gjennomført Europamesterskap.
ENDELIG ER VI MED !!!!! Reining på KOHS

FOR FØRSTE GANG SKAL NRHA NORWAY FÅ ARRANGERE REINING SHOW I OSLO`S STORE HESTE SHOW!!!:))))))
KINGSLAND OSLO HORS SHOW ER STEDET ! LØRDAG 14 OKTOBER ER TIDEN !
The Body Shop og Kingsland Oslo Horse Show er stolte over å kunne invitere NRHA Norway til å holde Reining Show på Telenor Arena Lørdag den 14 oktober.
NOEN AV VÅRE BESTE OG DRISTIGSTE REINERE SKAL VISE HELE NORGE HVOR KUUL SPORTEN VÅR ER!
VI HÅPER DU KOMMER OG HEIER PÅ DEM OG ALLE SOM DRIVER MED WESTERN !      VI KOMMER TIL Å «STJELE SHOWET» !
Se filmen under der  KOHS-General  Morten Åsen prøver reininghest for første gang !

Som vår kjære president pleier å si…«nå kjør vi « !!!!
14 OCTOBER,  AT TELENOR ARENA…..BE THERE !!!!!!
 
Alle resultater og scoressheets  HER
Det ble Tomine Østebrød som tok hjem den sammanlagt seier i The Body Shop Cup med 209,5 poeng mens Roland Svensson tok andre plassen med 209 poeng. Dermed får begge sjansen til å vise reining for et stor publikum på Kingsland Oslo Horse Show i Telenor Arena den 14 oktober.
Vi gratulerer til begge!

Topp 10 i The Body Shop Cup  HER
Det ble Tor Erik Eggen som tok, både NRHA Open og NRHA Norway Norgesmesterskap, lørdags kveld på Lykseth.
Han vant med dette Morrison Trophy, dekken, penger og ære.
Sølvmedalje gikk til Hans Petter Særheim,mens Tomine Østebrød tok bronsemedalje.
NRHA Norway gratulerer alle sammen!

Resultater fra NM klassen
HER
The Body Shop og Kingsland Oslo Horse Show inviterer NRHA Norway til å vise Reining i Telenor Arena lørdag 14 oktober.
Som de fleste allerede har fått med seg, blir det reining på Telenor Arena i år. Kingsland Oslo Horse Show, NRHA Norway og The Body Shop kan stolt presentere NRHA Norway teamet som skal gjøre denne lørdagskvelden i oktober uforglemmelig.
Her er de fem, blant mange dyktig reiningrytterne i Norge, som er invitert til å vise vår sport på Telenor Arena.
Les alt om saken 
HER
Se filmen HER
8000 tilskuere fikk se reining i Kingsland Oslo Horse Show! Dessverre var ikke underlaget godt nok for slide stops, men hele Telenor Arena jublet for fantastiske spins og flotte ekvipasjer! Vi er kjempestolte av våre ryttere som under vanskelige forhold ga publikum et flott show! Masse gode tilbakemeldinger fra både ledelsen i KOHS og andre prominente heste-profiler. Og - første forespørsel om hvor man kan få kjøpt seg en reininghest kom 5 min etter showet! Bra jobba, NRHA Norway Reining Team!!
Se video fra showet
HER
Les artikkelen på hest.no   HER
Team NRHA Norway
Fra venstre: Lena Myrseth, Tomine Østebrød, Pia Andreassen, Tor Erik Eggen og Roland Svensson
Year End Awards 2017 vinnerer
NRHA.No Open: Tor Erik Eggen
NRHA.No Non Pro: Pia Andreassen
NRHA.No Rookie: Roger Hyldmo
NRHA.No Youth: Lena Myrseth
Gratulerer!

Hele rankingliste for  alle Affiliate klasser
finner du 
HER
Klikk for video
Home
12 november 2017
Førjulstider er tid for shopping og det er nettopp det NRHA Norways medlem Britta Spies har gjort. Brittas gamle hest Rayo del Cielo, som vi har sett på konkurransebane de siste årene, er solgt til Danmark og hun har kjøpt seg ny hest fra USA.  Kjøpet er formidlet av Tor Erik Eggen og Brian Bell. Brittas nye vidunder heter Chics Special Nite, en 4 års gammel vallak som er etter Gunner Special Nite som er etter Gunner, og ut av This Chic Dun It som er etter Hollywood Dun It. Hesten kommer til Norge 21/22 november og
vi gleder oss til å se ekvipasjen på banen neste år.
NRHA Norway gratulerer Britta med kjøpet og ønsker henne lykke til med sin nye reiner!
Chics Special Nite
Som nevnt før er førjulstid en tid for shopping!! NRHA Norways medlemmer forsetter å skaffe seg nye topp reininghester og i sesongen 2018 kommer det til å bli mange bra ekvipasjer på konkurransebanen. Lena Myrnes Flesjå fra Rogaland har fått sin nye øyesten hjem i disse dager. Spat Olena Gun heter den og er en niårig vallak som er etter NRHA 8 million dollars sire Gunner og ut av Steps Little Remedy som er etter Docs Remedy. Hesten er født i Texas, importert til Italia og nå til slutt er han kommet hjem til Lena. Det er Gobert Reining Horses som har formidlet salget.
NRHA Norway ønsker Lena lykke til med sin nye reiner og vi gleder oss til å se paret på banen neste år.
Spat Olena Gun
16 november 2017
Julenissen kom tidlig i år! Flere og flere topphester blir kjøp av NRHA Norways medlemmene, men det er ikke så ofte at en italiensk Futurity finalist havner i Norge, men det skjer nå!
NRHA Norways medlem Per Erik Haugom bekrefter på sms at han er nå den nye eier av PL Walla Walla Spook.
PL Walla Walla Spook er en treårig vallak som er etter Hall of Fame- AQHA World Champion- NRHA Open Futurity Champion- NRHA Open Derby Champion- 3-Time FEI Open Reining Masters Champion- and $4Million Dollar Sire Smart Spook og ut av Walla Wanda Whiz (by NRHA Hall of Famer- #1 Reining Sire of All Time- and NRHA'S eneste $11Million Dollar Sire Topsail Whiz).
I den Italiensk Futurity 3 years old Open Level 4 scoret hesten, med Gennaro Lendi i sadelen, 219 i First Go og 215 i Second Go og er dermed kvalifisert for finalen. . Per Erik har reist ned til Cremona, Italia for å heia på sin nye hest i finalen og vi gleder oss også.
Vi gleder oss til å se ekvipasjen på konkurransebanen i Norge under 2018 sesongen.
NRHA Norway gratulerer Per Erik og ønsker han lykke til med sin nye reiner!
Gennaro Lendi og PL Walla Walla Spook
05 desember 2018
Ekteparet Westreng satser stor på reining!

Big Dream Arena blir den nye nasjonale reining arena i Norge. Vi har vist det en stund nå, men nå er det offisielt! Wenche og Sigbjørn Westreng bygger, det som blir, Norges største arena med underlag tilpasset for reining.
Big Dream Arena kommer til å bli bygget på Bjørkelangen bare 6 mil fra svenske grensen. Selve ridehallen blir på 38 x 80 meter, ridebanen blir 30x70 meter og det blir bygget kafeteria/saloon og toaletter/ dusj og showoffice i ene enden og tribune på hele langsiden og noen utleierom over saloon. Den forventes å være ferdig første halvåret 2019
Vi i NRHA Norway gleder oss til å arrangere reining stevner på en slik anlegg. Vi ønsker Wenche og Sigbjørn lykke til med denne spennende prosjektet.
HER er listen av de norske ryttere som har kvalifisert seg i 2017 sesongen til 2018 NRHA European Affiliate Championships. Siden kvalifiserings perioden ble forlenget til 1 juni 2018, så kan enda flere kvalifiserer seg på Snowslide 1&2 i Mai 2018.
Mesterskapet går i Kreuth, Tyskland.
Gratulerer alle sammen!
Westerngalla 2018 er over for i år og vi i NRHA Norway vil gjerne takke alle dere som var med og bidro til å gjøre arrangement til en suksess. Selv om vi kunne ønske oss at flere i western Norge kunne være med oss å feire på en sånn dag, ble Westerngalla vellykket og vi som var med hadde det kjempekoselig og veldig festlig.
Vi hadde Årsmøte kl 15:00 på lørdag med stor deltakelse og engasjerte medlemmer.Mange bra forslag ble lansert og diskutert i det vie og det breie og nytt styre ble valgt bla. ble ny president valgt og Wenche Westreng tar over etter Roland Svensson.  Vi takker Roland for sitt arbeide i NRHA Norway i de siste 2 årene.
Du kan lese alt fra Årsmøtet 
HER

Vi i NRHA Norway håper at Westerngalla skal bli en årlig tradisjon i Westermiljø i Norge og håper på at mange flere blir med i 2019. Vi tar gjerne imot forslag på hvordan dere westernfolk vil at Westerngalla skal være, tid, sted, prisnivå osv. Send epost til post@nrha.no
På gjensyn til neste år
!
Dato:10-12 Mai 2018
Sted: TP-Ranch- 1929Auli

2 X NRHA shower,
2 X  NRHA.NO
2 X  NRHA Ride & Slide & NRHA Greenreiner shower,
2 X  WRAN
THE  BODY SHOP CUP Special Event,
2 x SMARTHEST CHALLENGE

Dommer: Dave R. Young
Ringsteward:Suzannah Karlsen
Showmanagement: TLReining Shows
Norway
Per Erik Haugom til NRHA European Futurity

Medlemmer av NRHA Norway forsetter å nå flere milepæler og denne gangen er det Per Erik Haugom som står for bragden.
9-14 april 2018 går NRHA European Futurity av stabelen nede i Cremona, Italia. For første gang i NRHA’s European Futurity historien starter en norsk rytter i Non Pro klassen. Det er NRHA Norway medlem Per Erik Haugom som starter med sin nye hest PL Walla Walla Spook, en fireåring vallak trent av Gennaro Lendi.
Per Erik kjøpte hesten i november 2017 under IRHA-NRHA Futurity hvor PL Walla Walla Spook starter i den Italienske NRHA Futurity for treåringer med Gennaro Lendi i sadelen. Med scores 219 i første Go-runden og 215 i andre Go-runden gikk ekvipasjen hele veien fram til den Open finale i level 4. I finalen plasserte ekvipasjen seg på en 11’e plass i Open Level 4 med scores 214.
Siden november i fjor har Per Erik reist flere ganger ned til Italia for å trene, bli kjent med sin nye hest og forberede seg til den dagen han entrer den store show arena i Fiere di Cremona. Som en ledd i forberedelser til NRHA Europeiske Futurity reiser Per Erik til Italia i slutten av mars for å starte i det Regionale Mesterskapet TRHA Toscana Reining.
Derifra går veien videre til Cremona og tirsdag den 10 april rir Per Erik 1Go runde i NRHA European Futurity 2018. Vi håper å kunne se han i finalen på fredag den 13 april.
Jeg og flere med meg vet at Per Erik har drømt om dette lenge. Stay to your dreams, sometimes dreams comes true!
På vegne av NRHA Norway og hele den norske reiningfamilien, ønsker vi Per Erik masse lykke til!
Du kan følge NRHA European Futurity og Per Erik Haugom på livestream 
HER
Viktig informasjon til NRHA Norway medlemmer før sesongstart.

I 2015 ble det inngått en muntlig avtale om samarbeide mellom de fire nordiske affiliates (NRHA.DK, SRHA, NRHA.Finland og NRHA Norway) og pga misforståelser under SRHAs Year End Awards i 2017, tok NRHA Norways styret initiativet til å formalisere denne avtale skriftlig. NRHA Norway inviterte da alle de andre nordiske affiliates til å godkjenne og undertegne denne avtale dokumentet. 
Som informert før, medlemmer i de fire nordiske affiliates kan fortsatt starte i NRHA affiliates klassene i SRHA, NRHA.DK, NRHA.NO og NRHA.FI klasser - uten ytterligere medlemskap enn det man har i hjemlandet.
Mens NRHA Norway, NRHA.DK og NRHA Finland har skrevet under hele avtalen, vil SRHA ikke skrive under på deler av denne avtalen. SRHA er enige i det som står beskrevet ovenfor, men ikke når det gjelder avsnittet om YEA og LTE.
I praksis betyr dette at penger tjent i SRHA ikke teller med hverken i Year End Awards eller LTE   i NRHA.NO, NRHA.DK og NRHA.FI.
På samme måte som penger SRHAs medlemmer tjener i de andre nordiske land vil ikke telle i SRHAs YEA eller LTE i Sverige.
Alle ryttere står selvfølgelig fritt om tegne medlemskap i SRHA om de vil være med i SRHAs YEA og LTE , men det er kun inntjente penger i SRHA klasser i Sverige som teller.
SRHA skriver videre, sitat; Vi ønsker å jobbe for andre måter å utvikle vårt samarbeide på, og det er viktig at alle affiliates deltar i denne diskusjonen.Vi er klare for nye ideer som vi alle kan være enige om.
Avtale dokumentet kan leses
HER
Na er det bestemt! NRHA Norway og NRHA Danmark har fått tildelt NRHA Europamesterskap i 2019 og 2020.
Ved det nettopp avholdt European Council Meeting i Cremona Italia ble det besluttet at de to nordiske affiliates Norge og Danmark i 2019/20 skal arrangere Europamesterskapet.
Tony Llarena, NRHA.NO og Ditte Poulsen, NRHA.DK deltok i møtet, og de gjorde en super jobb. Mesterskapet vil bli avholdt på Tuse Creek Ranch og TLReining Shows Norway sammen med Tuse Creek Ranch teamet vil ta seg av management av showet.
Alle resultater og scores sheet   HER
Year End Awards    HER
Battle of the Reins 2018
     •30.000 nok added money
     •NRHA,NRHA.no og Allbreeds
     •Norgesmesterskapet i Reining
     •The Body Shop Cup
    •Smarthest Challenge

Dato:10-12 August
Sted: TP Ranch- Auli
Dommer: Maik Bartmann
Showmanagement: TLReining Shows Norway
Proposisjon   HER
Showbill   HER
Påmelding excel   HER
Påmelding PDF   HER
Mønster allround   HER